Αυτή η νηστίσιμη μπογάτσα είναι η απόλυτη απόλαυση. Με μια υφή σαν μπισκότο και μια γεύση που θα σας κάνει να την ξαναφτιάξετε. Και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο τολμηρό, υπάρχει και μια παραλλαγή με κρασί 🍷 αντί για χυμό πορτοκαλιού, που προσθέτει μια γλυκιά και αρωματική νότα.
Υλικά:
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (ή 1 ποτήρι κρασί 🍷 για την παραλλαγή)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Λίγο σουσάμι για το φινίρισμα
Μαγειρεύουμε:
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη ρίχνουμε την κανέλα το γαρύφαλο το αλάτι ρίχνουμε
το μισό χυμό πορτοκαλιού και το άλλο μισό ανακατεμένο με το 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ρίχνουμε το μπέικιν
και τελευταία του αλεύρι ζυμώνουμε γίνεται μία εύπλαστη ζύμη τη βάζουμε σε λαδωμένο ταψί την κεντάμε
γύρω-γύρω με ένα πιρούνι , ρίχνουμε λίγο σουσάμι,την ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 40 -45λεπτά
Καλή σας επιτυχία.
H συνταγή είναι από την Η κουζινα της Ιωαννας