Το Ντοματάκι βελανίδι γλυκό του κουταλιού είναι ένα γλυκό που δεν έχουμε συνηθίσει, αλλά μόλις το δοκιμάσουμε, μας κερδίζει αμέσως με την ξεχωριστή του γεύση. Η διαδικασία είναι απλή και η αναμονή του να δέσουν οι γεύσεις το κάνει ακόμα πιο νόστιμο. Εγώ το σερβίρω με γιαούρτι ή σκέτο και όλοι με ρωτάνε τι είναι!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ντοματάκι Bελανίδι
Mια πολύ ξεχωριστή και γευστική συνταγή για Ντοματάκι βελανίδι γλυκό του κουταλιού. Συνήθως τα φτιάχνω στον φούρνο, αλλά δοκίμασα αυτή τη μέθοδο με τα ντοματάκια βελανίδι που μου έφεραν και το αποτέλεσμα ήταν απλά φανταστικό. Είναι ένα γλυκό του κουταλιού με ιδιαίτερη γεύση, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το ξεχωριστό γλυκό, θα χρειαστούμε:
- 700 γρ. Ντοματάκια βελανίδι
- 600 γρ. Ζάχαρη
- 600 ml Νερό
- 1 Ξύλο κανέλας
- Λίγα γαρίφαλα
- 1 Βανίλια
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. Μέλι (προαιρετικά)
Instructions
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βράστε το σιρόπι για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα ντοματίνια μαζί με τα κανελογαρύφαλλα και τη βανίλια και βράστε για 20-25 λεπτά. Αφήστε το μείγμα όλο το βράδυ στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Την επόμενη μέρα, βγάλτε τα ντοματίνια σε ένα τρυπητό και τα αφήστε να στραγγίσουν καλά. Ρίξτε το σιρόπι που στραγγίξτε πίσω στην κατσαρόλα και το βάλτε να βράσει ξανά. Λίγο πριν το τέλος, ρίξτε ξανά τα ντοματίνια μαζί με τον χυμό λεμονιού και τα βράστε όλα μαζί για άλλα πέντε λεπτά. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και μια κουταλιά της σούπας μέλι στο σιρόπι, αλλά εσείς δεν το κάνατε σήμερα.
Η Συνταγή είναι της κας Katerina Sergi
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ντοματάκι βελανίδι γλυκό του κουταλιού σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Ντοματάκια: Διαλέξτε ντοματάκια που είναι σφιχτά και όχι πολύ ώριμα, για να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το βράσιμο.
- Μέλι: Η προσθήκη μιας κουταλιάς μέλι στο τέλος δίνει μια επιπλέον γευστική διάσταση στο γλυκό.
- Βανίλια: Η βανίλια μπορεί να είναι σε σκόνη, αλλά αν βρείτε έναν λοβό βανίλιας, το άρωμα θα είναι ακόμα πιο έντονο.
- Συντήρηση: Αποθηκεύστε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.







