Το κοτόπουλο με πατάτες και λουκάνικο στο τηγάνι είναι ένα πιάτο που έχει τα πάντα! Ψητές πατάτες, τρυφερό κοτόπουλο, αρωματικό λουκάνικο και λιωμένο τυρί που δένουν όλα μαζί σε ένα πιάτο που είναι πραγματική απόλαυση. Εγώ το θεωρώ ιδανικό για τις μέρες που θέλω να μαγειρέψω κάτι γρήγορο, αλλά εξαιρετικά νόστιμο.

Συστατικά:

* 600 γρ κρέας κοτόπουλου (μπούτια ή στήθη κοτόπουλου)
* 8 μέτριες πατάτες
* 200 γρ χωριατικο λουκάνικο
* 200 γρ κίτρινο τυρί
* 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
* 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
* 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
* 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό
Στη συνέχεια παίρνουμε μία μία τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια προσθέτουμε το σκόρδο τη ρίγανη το αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι να καλυφθούν όλες ομοιόμορφα
Στη συνέχεια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα αδειάζουμε τις πατάτες τακτοποιούμε να καλύψουν όλο το ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Στο χρόνο αυτό κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια βάζουμε μία κατσαρόλα πλασωτέ στη φωτιά και ρίχνουμε το λουκάνικο και το τηγανίζουμε, ταυτόχρονα κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια προσθέτουμε μία κουταλιά μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο το λάδι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να καλυφθεί και αυτό ομοιόμορφα
Ρίχνουμε και το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα με το λουκάνικο ανακατεύουμε και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 10 λεπτά

Οταν το ανοίγουμε αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λιπος που έχουν βγάλει, μαζεύουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο στην άκρη του ταψιού και με μία χαρτοπετσέτα με προσοχή αφαιρούμε το πολύ λίπος τα λουκάνικα και ξανά απλώνουμε πάλι το κοτόπουλο και το λουκάνικο μέσα στην κατσαρόλα
Στη συνέχεια βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα πάνω από το κρέας τις απλώνουμε, πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για άλλα 6 με 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να λιώσει το τυρί το φαγητό μας είναι έτοιμο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το πιάτο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Κρέας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπουτάκια κοτόπουλου, αρκεί να είναι χωρίς κόκαλο και κομμένα σε κύβους.
  • Λίπος: Μην παραλείψετε το βήμα με το στράγγισμα του λίπους. Θα κάνει το φαγητό πιο ελαφρύ και πιο νόστιμο.
  • Τυρί: Χρησιμοποιήστε ένα τυρί που λιώνει ωραία, όπως το κεφαλοτύρι ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας, για να δέσει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πατάτες: Το προψήσιμο των πατατών στο φούρνο είναι το μυστικό για να γίνουν τραγανές και να απορροφήσουν όλα τα αρώματα του πιάτου.

Καλή Επιτυχία