Δείτε Επίσης: Δείτε πως φτιάχνω τις πιο ωραίες Σκορδάτες Πατάτες | Πατάτα ογκρατεν με κρεμμύδι, μπέικον και τυρί

“Χήρες” πατάτες

Οι χήρες πατάτες είναι ένα εύκολο, φθηνό και πάνω απ ‘όλα πολύ νόστιμο γεύμα. Το  μαγειρεύουμε σύμφωνα με τη συνταγή που περιγράφεται παρακάτω.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Διαφήμιση

700 γρ πατάτες (περίπου 3 μεσαίες πατάτες)
1 φρέσκο ​​κρεμμύδι (το άσπρο μέρος)
3 σκελίδες σκόρδο
Φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μερικά ινες σαφράν
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατι

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Ξεφλουδίστε τις πατάτες, πλύνετε πολύ καλά, κόψτε και αφήστε στην άκρη. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο ​​κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου, και τα δύο κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και πριν ροδίσει. Προσθέστε τις πατάτες, τον φρέσκο ​​μαϊντανό κομμένο σε μικρά κομμάτια, λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, μερικές ίνες σαφράν και σκεπάστε τις πατάτες με νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Μετά τα 20 λεπτά τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι, βλέπουμε ότι είναι τρυφερές, και αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα να πήξει ο ζωμός.

Είναι ήδη έτοιμες να φάμε αυτές τις νόστιμες “χήρες” πατάτες .

Δείτε Επίσης: Δείτε πως φτιάχνω τις πιο ωραίες Σκορδάτες Πατάτες | Πατάτα ογκρατεν με κρεμμύδι, μπέικον και τυρί

Καλή Επιτυχία

Διαφήμιση

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση