Πατάτα ογκρατεν με κρεμμύδι, μπέικον και τυρί

Δείτε Επίσης: Δείτε πως φτιάχνω τις πιο ωραίες Σκορδάτες Πατάτες | Πατάτες γεμιστές με κιμά

Συστατικά:

Ταψάκι 26 cm x 16 cm και ύψος 4,5 cm
5 μεσαίου μεγέθους πατάτες σε φέτες (χωρισμένες σε 3 παρτίδες)
1 κρεμμύδι (χωρισμένο σε 2 παρτίδες)
100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια (χωρισμένο σε 2 παρτίδες)
150 γραμμάρια τριμμένα κίτρινα τυριά (γκουντα, κεφαλογραβιερα κλπ) (χωρισμένο σε 3 παρτίδες)
αλάτι
Ξύσμα του μοσχοκάρυδου (προαιρετικό)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 αυγά
200 ml Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο και υγρό μείγμα.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ με λίγο λάδι και τις πλευρές. Στρώνουμε ένα στρώμα με πατάτες επικαλυπτομενες
Αλατίζουμε και στρώνουμε ένα στρώμα με κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες και αλατίζουμε.
Απλώνουμε από πάνω με το μισό μπέικον και απλώνουμε και τυρί τριμμένο.
Με μία κουτάλα βρέχουμε από πάνω με το μισό υγρό μείγμα.
Στρώνουμε και ένα ακόμη στρώμα με πατάτες και αλατίζουμε.
Στρώνουμε και ένα τελευταίο στρώμα με το κρεμμύδι και αλατίζουμε.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μπέικον και το τυρί και ραντίζουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα και
στρώνουμε και το τελευταίο στρώμα με πατάτες και αλατίζουμε και ρίχνουμε και το τελευταίο τυρί
τριμμένο και ραντίζουμε και με το υπόλοιπο υγρό μείγμα.

O φούρνος προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω με τη σχάρα προς τα κάτω
ψήνουμε για 45 έως 55 λεπτά, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μετά θα το αφαιρέσουμε
και ψήνουμε για 15 ακόμη λεπτά

Δείτε Επίσης: Δείτε πως φτιάχνω τις πιο ωραίες Σκορδάτες Πατάτες | Πατάτες γεμιστές με κιμά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας
Επόμενο άρθροΔώστε χρώμα στο τραπέζι σας: Σουβλάκια κοτόπουλου με μανιτάρια, ντομάτα και πιπεριά