Γιουβέτσι μανιτάρια με κριθαράκι

Αυτό το γιουβέτσι μανιταριών είναι μια αποκάλυψη!

Πλούσια γεύση: Τα μανιτάρια σοτάρονται μέχρι να βγάλουν όλο το άρωμά τους και ύστερα σιγοβράζουν σε μια πηχτή σάλτσα ντομάτας, με μυρωδικά και μπαχαρικά. Το αποτέλεσμα; Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά που θα σας καταπλήξει!

Χορταστικό: Το κριθαράκι απορροφάει τη σάλτσα και γίνεται αφράτο και χορταστικό.

Νηστίσιμο: Ιδανικό για όσους νηστεύουν ή θέλουν μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή.

Εύκολο στην παρασκευή: Απλά σοτάρετε, σιγοβράστε και ψήστε!

Πολύμορφο: Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως καρότο, πιπεριά ή σελινόριζα.

Ιδανικό για κάθε περίσταση: Τέλεια επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό, αλλά και για γιορτινό τραπέζι.

Συνοψίζοντας:

  • Πλούσια γεύση
  • Χορταστικό
  • Νηστίσιμο
  • Εύκολο στην παρασκευή
  • Πολύμορφο
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Συστατικά

2 φλιτζάνια με διάφορα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μικρό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο ψιλοκομμένο μικρό
1 σελερι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
2 φύλλα δάφνη
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι κριθαράκι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τσίλι
θυμάρι και ρίγανη
Φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
3/4 φλυτζάνια περίπου ζεστό ζωμό λαχανικών

Μέθοδος

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα μέσου μεγέθους στη φωτιά.
Τοποθετήστε το λάδι στη συνέχεια σοτάρετε λίγο τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, σκόρδο καρότα σέλινο.
Προσθέστε τα μανιτάρια φύλλα δάφνης και αφήστε λίγο να βγαλουν κάποια υγρά.
Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθεί το ζυμαρικό.
Προσθέστε το κρασί σάλτσα ντομάτας θυμάρι ρίγανη φρέσκο μαϊντανό αλάτι πιπέρι τσίλι.
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλά.
Ανακατέψτε συχνά και να το κοιτάτε. Προσθέστε επιπλέον ζωμό εάν το απαιτεί.
Μόλις μαγειρευτεί το κριθαράκι, αλατίστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή Απόλαυση

Mary Virgara

Προηγούμενο άρθροΟι Λαχανοντολμάδες της Γιαγιάς Ευθυμίας
Επόμενο άρθροΒραστό Χοιρινό με χόρτα σε χυμό λεμονιού.