Οι Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα, ειδικά τώρα που είναι η εποχή των κολοκυθιών! Είναι τόσο νόστιμοι, τραγανοί απ’ έξω και αφράτοι από μέσα, που θα σας ξετρελάνουν! Είναι ιδανικοί για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, για συνοδευτικό σε ένα μπάρμπεκιου, ή ακόμα και ως μεζές με την παρέα. Αυτοί οι Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες είναι σίγουρα μια συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Συστατικά (βγάζετε περίπου 30-35 τεμάχια)

4 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα και τα άκρα κομμένα
200γρ φέτα τυρί τριμμένο
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, συν επιπλέον αν θέλετε
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
200 γρ φρυγανιά τριμμένη
100 γραμμάρια ψωμιού (χρησιμοποιήστε μόνο αν το μείγμα είναι πολύ υγρό).
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Κατευθύνσεις

Τρίψτε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη κουτί.
Μεταφέρετε σε ένα στραγγιστήρι και ανατέψτε τα με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Αφήστε τα λαχανικά να καθίσουν μέχρι να απελευθερώσουν όλο το υγρό τους, 30-40 λεπτά.
Ανακατέψτε τα αυγά, το σκόρδο, τη φέτα και τα βότανα σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώστε.
Συγκεντρώστε το μισό μείγμα κολοκυθιών σε μια πετσέτα κουζίνας. Πιέστε να γύγει η περίσσεια υγρού.
Προσθέστε στο μπολ με το μείγμα αυγών και επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα κολοκυθιών.
Ρίξτε την τριμμένη φρυγανιά. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε μερικά ψίχουλα ψωμιού για να σφίξει το μείγμα αλλά όχι πάρα πολύ ώστε το μείγμα να μην είναι πλέον εύκαμπτο.
Χρησιμοποιήστε μια μεσαία σέσουλα παγωτού και φτιάξτε τα μπαλάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί όπως έχω κάνει στις φωτογραφίες.


Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Βαλτε τα στο λάδι σε παρτίδες.
Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να τραγανιστούν. Μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα για αφαίρεση από την περίσσεια λαδιού.

Θα σας ξετρελάνουν