Τραγανιστοί κολοκυθοκεφτέδες (Recipe in English)

Συστατικά (βγάζετε περίπου 30-35 τεμάχια)

4 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα και τα άκρα κομμένα
200γρ φέτα τυρί τριμμένο
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, συν επιπλέον αν θέλετε
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
200 γρ φρυγανιά τριμμένη
100 γραμμάρια ψωμιού (χρησιμοποιήστε μόνο αν το μείγμα είναι πολύ υγρό).
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Κατευθύνσεις

Τρίψτε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη κουτί.
Μεταφέρετε σε ένα στραγγιστήρι και ανατέψτε τα με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Αφήστε τα λαχανικά να καθίσουν μέχρι να απελευθερώσουν όλο το υγρό τους, 30-40 λεπτά.
Ανακατέψτε τα αυγά, το σκόρδο, τη φέτα και τα βότανα σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώστε.
Συγκεντρώστε το μισό μείγμα κολοκυθιών σε μια πετσέτα κουζίνας. Πιέστε να γύγει η περίσσεια υγρού.
Προσθέστε στο μπολ με το μείγμα αυγών και επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα κολοκυθιών.
Ρίξτε την τριμμένη φρυγανιά. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε μερικά ψίχουλα ψωμιού για να σφίξει το μείγμα αλλά όχι πάρα πολύ ώστε το μείγμα να μην είναι πλέον εύκαμπτο.
Χρησιμοποιήστε μια μεσαία σέσουλα παγωτού και φτιάξτε τα μπαλάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί όπως έχω κάνει στις φωτογραφίες.


Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Βαλτε τα στο λάδι σε παρτίδες.
Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να τραγανιστούν. Μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα για αφαίρεση από την περίσσεια λαδιού.

Θα σας ξετρελάνουν

Greek zucchini balls (kolokithokeftedes)

Ingredients (makes approx 30- 35 pieces)

4 small zucchini, ends trimmed and grated
1 block feta cheese crumbled 200g
1 medium onion grated
2 teaspoons kosher salt, plus more for seasoning
2 large eggs, beaten
1 garlic clove, finely grated
3 tablespoons finely chopped fresh dill
3 tablespoons finely chopped chives
Freshly ground black pepper
200gm panko crumbs
100gm bread crumbs (use only if mixture is too wet).
Vegetable oil to deep fry

Directions

Grate zucchini and onion on the large holes of a box grater.
Transfer to a mesh sieve set over a bowl and toss with 2 tsp. salt. Let vegetables sit until they release their liquid, 30−40 minutes.

Mix eggs, garlic, feta and herbs in a large bowl; season with salt and pepper.
Gather up half of zucchini mixture in a kitchen towel; squeeze out excess liquid.
Add to bowl with egg mixture and repeat with remaining zucchini mixture.
Pour in the panko crumbs mix gently. If mixture is too wet, add some bread crumbs to thicken up the mixture but not too much that the mixture is no longer pliable.

Use a medium size ice cream scoop (I use the OXO good grips scoops and it’s the middle one of the three sizes they have) and scoop up the mixed ingredients and lay it out on a tray as I have done in the pictures.

Heat vegetable oil in a large skillet over medium-high. Working in batches, spoon scoops of mixture into skillet/frying pan .
Cook until golden brown and crisp. Transfer to a wire rack that has been lined with blotting paper to remove and excess oil.

More Recipes in English here

Credit to Mez Zoe

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εύκολη Μακαρονόπιτα
Επόμενο άρθροΠολύ γευστική σοκολατόπιτα!