Πάστα Μπακλαβά, μια μοναδική λιχουδιά που συνδυάζει την κρεμώδη υφή της πάστας με την πλούσια τραγανη γεύση του μπακλαβά. Απολαύστε την αυθεντική γεύση της Ανατολής σε ένα εύκολο και γρήγορο σνακ ή επιδόρπιο.
Υλικά
250 γρ περίπου Φύλλα Μπακλαβά που Περίσσεψαν
Για την Κρέμα Μαστίχας
950 γρ Γάλα πλήρες
170 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ γλυκού Κορν Φλαουρ
2 Βανίλιες
2 Δάκρυα Μαστίχας Χίου
Για το Γλασο Σοκολάτας
150 γρ Γάλα Εβαπορέ
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
1 κουτ γλυκού Μέλι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε την κρέμα όπου σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το σιμιγδάλι το κορν φλάουρ και τις βανίλιες,
επειδή η κρέμα μου θέλω να έχει άρωμα μαστίχας ρίχνω λίγη ποσότητα ζάχαρη στο multi μαζί με τη μαστίχα και τα αλέθω πολύ καλά
Στη συνέχεια ρίχνω τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και τη βάζω σε μέτρια φωτιά
Ανακατεύω συνεχώς την κρέμα μέχρι να πήξει, στη συνέχεια ρίχνω τα φύλλα μπακλαβά που περίσσεψαν από την προηγούμενη συνταγή που
φτιάξαμε σε ένα τσέρκι με διαστάσεις 24 * 24 ή τα πατάω πολύ καλά με ένα κουτάλι ώστε να φτιάξουμε μία ωραία βάση
Αφήνουμε το τσέρκι στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε
Η κρέμα μας δεν έχει καθόλου αυγά και για αυτό θα έχουμε ένα ελαφρύ αποτέλεσμα στη γεύση
Ετοιμη η κρέμα μας αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα στη βάση μπακλαβά που φτιάξαμε
Απλώνουμε ομοιόμορφα την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα Μετά το πέρασμα της μίας ώρας έχω φτιάξει ένα γλάσο σοκολάτας και το αδειάζω επάνω στην κρέμα απλώνω ομοιόμορφα και βάζω την πάστα πίσω στο ψυγείο να σφίξει εντελώς
Ετοιμη η πάστα μας όπως βλέπετε την έχω διακοσμήσει με σαντιγύ καβουρδισμένο αμύγδαλο και κεράσι φυσικά ο καθένας μπορεί να τη διακοσμήσει όπως επιθυμεί
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Παγωτίνια με κεράσι
Υπέροχα Παγωτίνια με κεράσι με υπέροχη υφή και γεύση.Εύκολο για αρχάριους, το έτοιμάζετε σε 10λεπτά και τα εξαφανίζουν αμέσως.
Υλικά
500 γρμ φυτικη κρέμα
1 ζαχαρούχο
2 πακέτα πτι μπερ Παπαδοπούλου
4 κουταλιές γεμάτες κερασι γλυκο
2 βανίλιες
1/2 ποτηρι γαλα φρέσκο
Εκτέλεση
Χτυπάω την κρέμα βαζω το ζαχαρούχο χτυπάω μέχρι να αφρατεψει ριχνω το γαλα τις βανίλιες στο τέλος το κεράσι ανακατεύω απαλά με
μαριζ στρωνω μπισκότα την κρέμα μπισκότα και κατάψυξη εγω τα εκανα το πρωί και τωρα θα τα απολαύσουμε δια χειρός γιαγιάς Λενας
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή ειναι της Λένα Αντωνίου