Πίτες διπλωμένες με τυρί και άνηθο
Υλικά
για την ζύμη:
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
50 γρ αμυλο καλαμποκιού
60 γρ βούτυρο με τουλάχιστον 80% λιπαρά
5 γρ μπέικιν πάουντερ
150 γρ γιαούρτι με 10% λιπαρά
1 αυγό
250 ml χλιαρό νερό
10 γρ αλάτι
για την Γέμιση:
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο
300 γρ τυρί κιτρινο
1 ματσάκι άνηθο
1 αυγό
Τηγανέλαιο
Εκτέλεση
Πώς να ετοιμάσετε τη ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και το αλάτι.
Προσθέστε τα ξερά (αλεύρι,αμυλο , μπέικιν πάουντερ) και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ζύμη ελαστική και εύκολη στο χειρισμό. Το βάζουμε σε ένα μπολ ή στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια που τα αλείφουμε καλά με λάδι. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν
για 20-25 λεπτά.
Προετοιμασία για τη γέμιση:
Βάζουμε το τυρί και το κιτρινο τυρί στο χοντρο του τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυρια, το αυγό, τον άνηθο και ανακατεύουμε, αν χρειαστεί μπορούμε να αλατίσουμε κι άλλο.
Σε λαδωμένη επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τη ζύμη με λαδωμένα χέρια σε μέγεθος 30/40 εκ.
Κόβουμε τη ζύμη όπως φαίνεται στην εικόνα και βάζουμε μια καλή κουταλιά τυρί στη μέση της μιας άκρης.
Απλώνουμε τη ζύμη. Φέρτε τις άκρες πάνω από το τυρί.
Αναποδογυρίζουμε στη μέση της ζύμης, αναποδογυρίζουμε τις άκρες.
Αναποδογυρίζουμε ξανά και ερχόμαστε με τις άκρες από πάνω.
Πιέστε ελαφρά έτσι ώστε να λάβετε τετράγωνα 13-14 εκ.
Πιέζουμε ελαφρά
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με πετσέτα κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Απλό, νόστιμο και πολύ φουσκωτό.
Τώρα σας αφήνω και σου εύχομαι καλή τύχη!
ΠΗΓΗ: https://chefnicolaietomescu.ro/