Μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική στην κλασική πίτσα. Η πίτσα μελιτζάνας είναι η τέλεια επιλογή! Φτιαγμένη με φρέσκες μελιτζάνες, ντομάτες, μυρωδικά και τυρί, η πίτσα μελιτζάνας είναι πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Συστατικά:
2 μέτριες μελιτζάνες 500-600 γρ
Αλεύρι 100 γρ
Αλατοπίπερο
2 αυγα
Μαϊντανός
Γλυκιά πάπρικα
Σκόνη σκόρδου
Τοματοπολτός 100 γρ
Μοτσαρέλα τριμμένη 100 γρ
Αποξηραμένη ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα και τις κόβουμε στα δύο κάθετα
Στη συνέχεια της τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε αλάτι και νερό περίπου 500ml και ανακατεύουμε Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 με 20 λεπτά
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σκόρδο χυμό ντομάτας αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 με 7 λεπτά
Μετά από 15 λεπτά στραγγιζουμε τις μελιτζάνες πιέζοντας τις με τα χερια και ρίξτε μέσα δύο αυγά το αλεύρι το μαϊντανό αλάτι πιπέρι σκόρδο σκονη και γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα
Αλείφουμε μία λαδόκολλα με λάδι μεσα σ ένα ταψί και αρχίζουμε και απλώνουμε το μειγμα μελιτζανας κάνοντας ένα στρόγγυλο σχημα ως βάση της πίτσας
Ψήνουμε για 180 βαθμούς και περίπου 25 λεπτά και έχουμε τη βάση της πίτσας έτοιμη
Στη συνέχεια πάνω στη βάση αυτή απλώνουμε το μαγειρεμένο πουρές ντομάτας τριμμένη μοτσαρέλα ρίγανη ελαιόλαδο και το βάζουμε ξανά στο φούρνο και ράδιο 15 λεπτά και η πίτσα μας είναι έτοιμη