Μόλις παρακολούθησα ένα υπέροχο βίντεο για την παρασκευή σπιτικής πίτσας και ενθουσιάστηκα! Η ζεστή ατμόσφαιρα της κουζίνας και η απλότητα της συνταγής με κέρδισαν αμέσως.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Εγώ θα σας δώσω τα υλικά για μια πίτσα 👇 για το μεγάλο ταψί της κουζίνας 👇👇👇👇
Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγια
1 σφηνάκι λάδι
Ρίγανη
1 κγλ αλάτι
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Πρόσθεσε ριγανη, το ελαιόλαδο και σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα με τη μαγιά και το αλατι. Ζύμωσε καλά μέχρι να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη
που δεν κολλάει στα χέρια.
Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκέπασέ το με μεμβράνη και άφησέ το σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα,
ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, αλεύρωσε έναν καθαρό πάγκο και άνοιξέ την στο μέγεθος του ταψιού σου.
Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά της επιλογής σου.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C και ψήσε την πίτσα για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το τυρί και η βάση να είναι τραγανή.
Συμβουλές:
Αν θέλεις μια πιο λεπτή βάση, άνοιξε τη ζύμη λίγο πιο λεπτή.
Πειραματίσου με διάφορα υλικά και δημιουργήστε τις δικές σου μοναδικές γεύσεις.