Το Παγωτό Βανίλια Παρφέ είναι μία διαχρονική αξία στον κόσμο των γλυκών, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους για την πλούσια γεύση και την απίστευτα απαλή του υφή. Είναι το επιδόρπιο που ολοκληρώνει ένα γεύμα, δροσίζει τα ζεστά απογεύματα και προσφέρει στιγμές απόλυτης ευχαρίστησης. Εγώ το απολαμβάνω με την καρδιά μου!

Υλικά:

2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά (κρόκοι)
1 βανίλια
Προαιρετικά: μια πρίμα εκχύλισμα βανίλιας για πιο έντονη γεύση

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, θερμαίνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί μέχρι να αρχίσουν να ζεσταίνονται, αλλά όχι να βράσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μείξη.

Αργά και σταδιακά, προσθέτετε το ζεστό γάλα και κρέμα στο μείγμα αυγών-ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τον πήξονταν κρόκο αυγού.
Επιστρέφετε το μείγμα στο κατσαρολάκι και θερμαίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρά και να σχηματίζει μια κρεμώδης σάλτσα. Μην το αφήνετε να βράσει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας ή τα σπόρους της βανίλιας, αν χρησιμοποιείτε φυσική βανίλια. Ανακατέψτε καλά.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει στη θερμοκρασία του δωματίου, καλύπτοντας το με μια μεμβράνη απευθείας επάνω του για να αποφύγετε το σχηματισμό επιφάνειας.
Αφού κρυώσει, μεταφέρετε το μείγμα στον κάδο του παγωτομηχανής σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να παγώσετε το παγωτό.

Μόλις το παγωτό είναι έτοιμο, μπορείτε να το μεταφέρετε σε μια δοχείο παγωτού και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για περαιτέρω σκλήρυνση.
Αφήστε το παγωτό να παγώσει για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε.
Απολαύστε το παγωτό βανίλια παρφέ σε κώνους ή σερβίρετέ το σε ποτήρια

Tips για το Τέλειο Παγωτό Βανίλια Παρφέ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Παγωτό Βανίλια Παρφέ σας απίθανο! Όταν προσθέτετε το ζεστό γάλα στους κρόκους, κάντε το σιγά-σιγά και ανακατεύετε ασταμάτητα, για να “πάρουν” οι κρόκοι τη θερμοκρασία σταδιακά και να μην ψηθούν (αυτό λέγεται “tempering”). Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοβό βανίλιας αντί για εκχύλισμα. Απλά κόψτε τον λοβό κατά μήκος, ξύστε τους σπόρους και βάλτε τους στην κρέμα. Μπορείτε να προσθέσετε και τον ίδιο τον λοβό στο γάλα και την κρέμα όσο ζεσταίνονται, αφαιρώντας τον πριν το ανακατέψετε με τους κρόκους.