Κέικ με ζαχαρωμένη φλούδα ποροτοκαλιού

Υλικά:

3 αυγά
160 γρ ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
200 γρ γιαούρτι
200 γρ αλεύρι λευκό
50 γρ πικρό κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
200 g ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού + 50 g αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
Προσθέστε όλα τα άλλα προϊόντα εκτός απο τις φλούδες πορτοκαλιού και το αλεύρι των 50 γρ.
Δουλέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Περνάμε τις φλούδες πορτοκαλιού σε 50 γρ αλεύρι και τις προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ. Η ζύμη γυρίζεται καλά με το χέρι και παίρνει το επιθυμητό σχήμα.
Ψήνουμε στους 180° για 50 λεπτά. Αφήνουμε το έτοιμο κέικ στον σβησμένο φούρνο για 10-15 λεπτά και το βγάζουμε.

ΠΗΓΗ: Фата Гурмана

Προηγούμενο άρθροΜαλακά Πασχαλιάτικα κουλουράκια της Ιταλίδας γιαγιας μου
Επόμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν….ένα γρήγορο πιατο που θα αρέσει πολύ