Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Ειδικά τώρα που οι ζέστες έχουν πιάσει τα καλά τους, ένα σπιτικό παγωτό φράουλα είναι ό,τι πρέπει. Και φαντάσου, αυτό το παγωτό γίνεται πανεύκολα, με λίγα υλικά, και είναι τόσο αφράτο και μοσχομυριστό! Εγώ το φτιάχνω συνέχεια και εξαφανίζεται αμέσως. Πάμε να το δούμε βήμα-βήμα, θα γίνει το αγαπημένο σας!
Παγωτό Φράουλας
Φτιάξτε πανεύκολο και αφράτο παγωτό φράουλα με ζελέ, κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα. Η τέλεια δροσερή απόλαυση για το καλοκαίρι!
Prep Time
15 minutes
Additional Time
9 hours
Total Time
9 hours 15 minutes
Ingredients
- 100 γραμμάρια ζελέ φράουλα (ένα φακελάκι)
- 300 γραμμάρια καυτό νερό
- 220 γραμμάρια κρύα κρέμα γάλακτος (η λιπαρή, για σαντιγί)
- 380 γραμμάρια κρύο ζαχαρούχο γάλα
- Μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας (προαιρετικά, για έξτρα γεύση)
- Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση (προαιρετικά)
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Σε ένα μπολ, αδειάζω το φακελάκι με το ζελέ φράουλας και ρίχνω το καυτό νερό. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το ζελέ.Αφήνω το μείγμα του ζελέ να κρυώσει εντελώς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει το παγωτό! Μπορώ να το βάλω και λίγο στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα.Μόλις κρυώσει εντελώς το ζελέ με το νερο, το χτυπάω με το μίξερ για αρκετά λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο και να μοιάζει με μους (όπως όταν χτυπάμε ασπράδια ή σαντιγί).Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την κρύα κρέμα γάλακτος και το κρύο ζαχαρούχο γάλα.
- Συνεχίζω το χτύπημα με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα αφράτο, ροζ μείγμα.Πάγωμα παγωτούΑδειάζω το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ένα μεγάλο ταψί (όχι πολύ βαθύ) για να παγώσει πιο γρήγορα.
- Το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα για να σφίξει λίγο.Μετά το πρώτο πάγωμα (θα έχει σφίξει αλλά δεν θα έχει παγώσει εντελώς), το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και το χτυπάω ξανά με το μίξερ για 2-3 λεπτά, για να αφρατέψει ακόμα περισσότερο.
- Το αδειάζω σε ένα ταπεράκι για κατάψυξη. Αν θέλω, μπορώ να κάνω εναλλάξ στρώσεις με το παγωτό και μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας.Βάζω το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες, ή ακόμα καλύτερα ένα ολόκληρο βράδυ, για να παγώσει καλά και να σφίξει.
- Πριν το σερβίρω, το αφήνω 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει λίγο. Το διακοσμώ με φρέσκες φράουλες ή σιρόπι φράουλας.
Πώς σας φάνηκε η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια !