Εύκολη μαγική τούρτα με βανίλια είναι ένα εύκολο επιδόρπιο που θα μπορούσε να είναι ιδανικό για πολλές καταστάσεις. Ένα Χτύπημα, τρία στρώματα θεικά! Είναι εύκολο να το κάνετε, γιατί όλη η μαγεία συμβαίνει στο φούρνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψησίματος, όταν το κτύπημα χωρίζεται σε τρία επίπεδα γεύσης.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
9 μεγάλα αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια (θερμοκρασία δωματίου)
4 φλιτζάνια / 1 λίτρο πλήρες γάλα (χλιαρό)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο κρύο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού γεύση βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Ξεχωρίστε τα αυγά.
Σε ένα μίξερ χτυπάτε μαζί τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη.Προσθέστε αργά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε.

Όταν το βούτυρο είναι ενσωματωμένο, προσθέστε το γάλα.

Συνεχίστε να ανακατεύετε ενώ προσθέτετε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και τη βανίλια. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Ξεχωριστά, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με ένα τσίμπημα αλατιού μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Ρίξτε τα ασπράδια αυγών πάνω από στο προηγούμενο μείγμα με του κρόκους και ανακατέψτε αργά για να ενσωματώσετε τα ασπράδια αυγού στο μείγμα.

Το νέο μείγμα θα είναι λεπτό αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.


Βουτυρώστε ελαφρά και αλευρώστε ένα ταψί 20×30.


Ρίξτε το μείγμα στο ταψί

και ψήνετε 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία σε 160 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 50 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για λίγες ώρες. Είναι καλύτερα εάν η τούρτα να μπει στο ψυγείο για μια νύχτα για να σφίξει εντελώς.
Πασπαλίστε το κέικ με ζάχαρη σε σκόνη και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

www.thebossykitchen.com

Προηγούμενο άρθροΚυπριακά κολοκυθοπιτάκια (Κολωκότες)
Επόμενο άρθροΚρέμα Κάστανου…το επιδόρπιο του χειμώνα