Το έντονο κόκκινο χρώμα της, η γλυκιά γεύση των παντζαριών και η πικάντικη νότα του σκόρδου δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό.
Ας δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη παντζαροσαλάτα στο σπίτι.
Υλικά:
4-5 παντζάρια
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (ή μαγιονέζα για πιο πλούσια γεύση)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Κάπαρη, τουρσί ή ελιές (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι ή βαλσαμικό ξύδι
“Για πιο έντονο άρωμα, προσθέσετε λίγο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.”
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος των παντζαριών, αλλά συνήθως διαρκεί περίπου 45 λεπτά.
Ενώ βράζουν τα παντζάρια, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι (ή τη μαγιονέζα), το σκόρδο, την κάπαρη (αν χρησιμοποιήσουμε), το τουρσί, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι.
Αφού βράσουν τα παντζάρια, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε ξύδι ή βαλσαμικό ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ελαιόλαδο για πιο πλούσια γεύση.
Σερβίρουμε την παντζαροσαλάτα αμέσως ή την αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.
H Συνταγή είναι του κου Dimitris Demiris