(Διπλασίασα τα συστατικά και έφτιαξα 2 διαφορετικούς τύπους κορμών)
Μια παρτίδα είναι με κονιάκ, πορτοκάλι και αμύγδαλα
Η δεύτερη παρτίδα είναι με πορτοκάλι, ούζο, γλυκάνισο και φιστίκια

Υλικά

Για κάθε κορμό:
* 300 γραμμάρια απλό αλεύρι (αν δεν βάζετε ποτό, χρησιμοποιήστε λιγότερο αλεύρι)
* 180 γραμμάρια ζάχαρης
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
* Μια μικρή πρέζα αλάτι
* 2 πολύ μεγάλα αυγά
* Τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
* 100-125g (3 – 3-1 / 2 oz) αμύγδαλα ή φυστίκια
* 1 κουταλιά της σούπας μέλι
* μία μικρή δόση μπράντυ ή κονιάκ ή ούζο
* γλυκάνισο (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα τέσσερα πρώτα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Φτιάξτε ένα πηγάδι στη μέση του μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε τα με ένα πιρούνι, μαζί με το ξύσμα και το εκχύλισμα και το μέλι. Αρχίστε να ενσωματώνετε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να σχηματίσετε μια εύκαμπτη αλλά σταθερή ζύμη. Προσθέστε τα αμύγδαλα ή άλλα καρύδια και ανακατέψτε τα στη ζύμη.
Διαμορφώστε τη ζύμη σε μια μακρά ζύμη όπως φαίνεται στην φωτό.

Τοποθετήστε το κορμό σε χαρτί ψησίματος και ψήστε σε φούρνο 180C για περίπου 25 λεπτά, έως ότου ο κορμός πάρει ένα καφέ χρώμα εξωτερικά. Θα έχει φουσκώσει σημαντικά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κορμό να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

Μεταφέρετε το κορμό σε μια σανίδα κοπής και κόψτε διαγώνια σε παχιές φέτες. Τοποθετήστε αυτές τις φέτες πίσω στο ταψί με την κομμενη πλαυρά προς τα πάνω (ξαπλωμένα). (Για αυτό το βήμα, ίσως θελήσετε να τοποθετήσετε ένα ράφι πάνω από το ταψί έτσι ώστε οι φέτες να μπορούν να ψηθούν ομοιόμορφα πάνω και κάτω.) Χαμηλώστε την θερμοκρασία φούρνο (125C) για άλλα 10-15 λεπτά περίπου, έως ότου τα
εσωτερικά του κορμού να στεγνώνουν καλά.
Αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς πριν τα δοκιμάσετε. Αυτά τα παξιμάδια θα διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜιλφέιγ με κρέμα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια βανίλιας…είναι πεντανόστιμα