Καλώς ήρθατε σε ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των παραδοσιακών γλυκών! Το πραγματικό Παστέλι με καρύδια μπορεί να φτιαχτεί πολύ εύκολα και απλά με τα χέρια σας. Είναι ένα γλυκό που μας θυμίζει την παιδική ηλικία! Με μόνο τρία υλικά και σε λίγο χρόνο, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Να είστε ευτυχισμένοι και υγιείς! Καλή σας όρεξη!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Παστέλι με Καρύδια και Μέλι
Φτιάξτε μόνοι σας πεντανόστιμο Παστέλι με καρύδια και πλούσιο μελένιο σιρόπι! Ένα γλυκό σνακ έτοιμο με λίγα υλικά!
Ingredients
- 250 γρ. - Καρύδια (ψίχα)
- 250 γρ. - Μέλι
- 50 γρ. - Ζάχαρη
Instructions
Αρχικά, ας κόψουμε τα καρύδια μας σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να το κάνετε με μαχαίρι ή στο μπλέντερ. Ψιλοκόψτε και αφήστε τα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε 250 γραμμάρια μέλι και 50 γραμμάρια ζάχαρη. Βάλτε τα στη φωτιά και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αυτό θα είναι το μελένιο μας σιρόπι.
Μετά από 15 λεπτά, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά.
Απλώστε το μείγμα σε ένα εμαγιέ σκεύος (ή σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα). Μετά από περίπου δέκα λεπτά, κόψτε προσεκτικά το παστέλι σε κύβους ή ρόμβους. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγα λεπτά να σταθεροποιηθεί περισσότερο.
Για να τα βγάλετε εύκολα, βάλτε το σκεύος σε ένα λεκάνι με πολύ ζεστό νερό για περίπου πέντε λεπτά (προσέξτε να μην μπει νερό στο παστέλι). Στη συνέχεια, σπάστε το παστέλι σε κομμάτια και σερβίρετε σε πιατέλα.
Tips για το Παστέλι
Βράσιμο Σιροπιού: Το δεκαπεντάλεπτο βράσιμο του μελιού και της ζάχαρης είναι πολύ σημαντικό για να πήξει αρκετά και να σταθεροποιηθεί σωστά το παστέλι όταν κρυώσει.
Κοπή: Κόψτε το γλυκό ενώ είναι ακόμα λίγο ζεστό και μαλακό (μετά τα πρώτα 10 λεπτά στο σκεύος), γιατί μετά θα σκληρύνει πολύ και θα σπάει.
Ξεφορμάρισμα: Η τεχνική του ζεστού νερού είναι πολύ χρήσιμη για να αποκολληθεί ο πάτος της καραμέλας από το σκεύος και να βγει το παστέλι ολόκληρο.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:







