Μηλόπιτα με ολόκληρα μήλα

Δείτε άλλη μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μηλόπιτα, αυτή την φορά όμως με ολόκληρα μήλα γεμισμένα με καρύδια !
Συστατικά

Γέμιση

6 μήλα μεσαίου μεγέθους
100 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές ζεστό γάλα

ζύμη:
5 αυγά
5 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλια ζάχαρη
7 κουταλιές αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές χλιαρό νερό

για σαντιγί
350 γραµ. κρέμα γάλακτος (πολύ κρύα με 35% λιπαρά)
50 γραµ. ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
1 κλωνάρι βανίλια

Παρασκευή

Ξεφλουδίστε 6 μήλα μεσαίου μεγέθους ανοίξτε τη μέση των μήλων
Ανακατεύουμε 100 γρ αλεσμένα καρύδια και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
Αλείφουμε τη φόρμα με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι
Γεμίζουμε τα μήλα με καρύδια


Ψήνετε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Προετοιμασία ζύμης
Για τη ζύμη ανακατεύουμε 5 αυγά με 5 κουταλιές ζάχαρη και 2 ζάχαρη βανίλια
Ανακατεύουμε 7 κουταλιές αλεύρι και 1 μπέικιν πάουντερ
Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
Προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
περιχύνουμε με τη ζύμη τα μήλα

Ψήνουμε για τα επόμενα 20 λεπτά. στους 180°C

για σαντιγί
Βάλτε την παγωμένη κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη ζάχαρη και καλύψτε τον κάδο με το ειδικό καπάκι γιατί η κρέμα πετάγεται όσο είναι ακόμα υγρή.
Αρχίστε να χτυπάτε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξήστε την ταχύτητα. Η σαντιγί είναι έτοιμη όταν εμφανίζονται απαλές κορυφές που στέκονται. Αυτό το στάδιο θέλει πολύ προσοχή γιατί το παρατεταμένο χτύπημα της κρέμας οδηγεί σε αποχωρισμό βουτύρου από τα υγρά με αποτέλεσμα να κόψει.

Απλώνουμε την σαντιγί στο κρυωμένο κέικ, και στα πλαϊνά
Πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια

Εύχομαι καλή προετοιμασία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μυρωδάτη μηλόπιτα

Μοιράζομαι μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη, μυρωδάτη μηλόπιτα που δεν προλαβε να μπαγιατεψει.
Ταψι: 24cm – 34cm.
φλιτζάνι 250 ml.

Υλικά:

500 γραμμάρια μήλα (ξεφλουδισμένα),
2 φλιτζάνια αλεύρι,
200 γρ βούτυρο,
4 κουταλιές μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 σακουλάκι ζάχαρη βανίλιας,
4 αυγά,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
πρέζα αλάτι

Παρασκευή:

Αρχικά, ετοιμάστε τα μήλα. Καθαρίζουμε, κόβουμε τον πυρήνα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην σκουρύνουν. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.

Προετοιμασία της ζύμης:
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το βούτυρο σε θερμοκρασία
δωματίου και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το μέλι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε ξανά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέστε μήλα στη ζύμη, ανακατέψτε έτσι ώστε τα μήλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα καλυμμένη με περγαμηνή και ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 45-50 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Валентина Кузьмова

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες ή Γιαπράκια
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Βουτύρου με 3 υλικά