Πασχαλινά Κουλουράκια της Γιαγιάς χωρίς αμμωνία

Advertisement

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Statos Petrou. Δείτε το βίντεο στο τέλος της Εκτέλεσης

Υλικά

450 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ μέλι
10 γρ Μαχλέπι
1 πορτοκάλι Ξύσμα
2 βανίλιες
1/2 κουτ γλυκού μαστίχα Χίου τριμμένη
200 γρ αυγά
150 γρ γάλα φρέσκο
950 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας το βούτυρο, ζάχαρη άχνη, μέλι, μαχλέπι, ξύσμα πορτοκαλιού , βανίλιες
και τριμμένη μαστίχα μέσα σε ένα μπολ.
Με ένα μιξερ χεριού ανακατεύουμε πάρα πολυ καλά μέχρι να ασπρίσει τοπ μείγμα και να αφρατέψει αρκετά.

Σε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε τα αυγά με το γάλα και τα χτυπάμε με σύρμα χειρός να σπάσουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα αυγών και γάλακτος μέσα σε χτυπημένο βουτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα το μείγμα με ένα μιξερ χειρός να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Τελειώνοντας την παρασκευή ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν και ανακατεύουμε με το χέρι εως ότου πάρουμε μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη

Προσοχή: Δεν προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι είναι ακριβώς η ποσότητα. Οταν δεν κολλάει πια στα χέρια αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης περίπου 30γρ και πλάθουμε σχέδια όπως σας αρέσουν. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί φούρνου που εχουμε στρώσει πρώτα με χαρτί ψησίματος σε απόσταση 2 εκ.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 2 κρόκους αυγού και αλείφουμε τα κουλούρια μας πριν μπουν στο φουρνο.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2–24 λεπτά ακριβώς.

Ετοιμααααααααααααααα

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement