Υλικά:

1,3 κιλά κόκκινες πατάτες, πλυμένες και κομμένες σε κύβους
½ φλιτζάνι  μαγιονέζα
¼ φλιτζάνι κίτρινη μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη
1 κουταλια λευκή ζάχαρη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο (ή μαϊντανό)
8 φέτες καπνιστό μπέικον, ψημένο τραγανό και ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Βράσιμο των Πατατών:
Βάλτε τις κομμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε τις σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλυθούν. Αποφύγετε το υπερβολικό βράσιμο.

Ψύξη των Πατατών:
Σουρώστε τις πατάτες και απλώστε τις σε ένα ταψί για να κρυώσουν γρήγορα. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να τοποθετήσετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Προετοιμασία της Σάλτσας:
Σε ένα μπολ, αναμείξτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, τη ζάχαρη, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο (ή μαϊντανό), το καπνιστό μπέικον, το πιπέρι και το αλάτι.

Συνδυασμός και Σερβίρισμα:
Ρίξτε τη σάλτσα πάνω στις κρύες πατάτες και ανακατέψτε καλά.
Αποθηκεύστε την σαλάτα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

ΠΗΓΗ