Πατατόπιτα από χωριά της Ροδόπης
Φτιάξτε τη πιο νόστιμη πατατόπιτα με μια συνταγή τα ορεινά χωρια της Ροδόπης
Υλικά
1 κιλό πατάτες περίπου (10 κομμάτια μεσαίου μεγέθους)
200 γρ τυρί
100 γρ κίτρινο τυρί
1 κρεμμύδι,
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 κ.σ. ξερό μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας λάδι και βούτυρο.
1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τρίψτε τα σε «μεγάλο τρίφτη». Ξεχωριστά τρίψτε “ψιλά” 200 γρ
τυρί και 100 γρ κίτρινο τυρί και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Τώρα ήρθε η ώρα να
ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, σκελίδες σκόρδο και 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, το οποίο,
μαζί με 1 κ.σ. ξερό μαϊντανό, προσθέστε στο μείγμα. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και βούτυρο.
Αφού ανακατέψετε καλά, ρίξτε όλα αυτά σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (περίπου 180 βαθμούς) και αφού ψηθεί η πίτα από πάνω την γυρίζουμε με ένα πιατο αφου λαδώσουμε πάλι το ταψί και ακολουθεί 10 λεπτά ψησίματος.
Σερβίρετε ζεστή. Σούπερ νόστιμη συνταγή.
Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ετοιμάσετε αυτήν την πατατόπιτα για να την απολαύσετε
Καλή Απόλαυση