Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Η Πατσαβουρόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, ειδικά όταν θέλω κάτι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο! Είναι η τυρόπιτα που δεν σε παιδεύει καθόλου με τα φύλλα, και το αποτέλεσμα είναι πάντα αφράτο και ζουμερό. Μου θυμίζει τα κυριακάτικα τραπέζια και τις μυρωδιές της ελληνικής κουζίνας. Πάμε να δούμε πώς φτιάχνω κι εγώ αυτή την υπέροχη Πατσαβουρόπιτα που θα σας ξετρελάνει!

Πατσαβουρόπιτα

Πατσαβουρόπιτα

Φτιάξτε την πιο νόστιμη Πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας και φέτα! Μια εύκολη συνταγή για τυρόπιτα που λιώνει στο στόμα, ιδανική για κάθε στιγμή.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

  • Ένα πακέτο φύλλα κρούστας (περ.10 τεμ.)
  • 750 γρμ. φέτα
  • 750 ml γάλα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 αυγά

Instructions

Παμε τωρα βημα-βημα να ετοιμασουμε την Πατσαβουροπιτα μας:

  1. Ξεκιναω ετοιμαζοντας τη γεμιση. Σε ενα μεγαλο μπολ, χτυπαω καλα τα αυγα μαζι με το γαλα και το ελαιολαδο.
  2. Στη συνεχεια, τριβω μεσα στο μειγμα τη φετα με τα χερια μου η με ενα πιρουνι. Ριχνω λιγο αλατι και πιπερι. Εδω θελει προσοχη με το αλατι, γιατι η φετα ειναι ηδη αλμυρη, οποτε δοκιμαστε λιγο για να μην το παρακανετε.
  3. Λαδωνω καλα το ταψι μου, ωστε να μην κολλησει καθολου η πιτα.
  4. Τωρα αρχιζει το διασκεδαστικο κομματι! Ανοιγω τα φυλλα κρουστας στον παγκο. Παιρνω το πρωτο φυλλο, το βουταω ολοκληρο μεσα στο μειγμα που ετοιμασα, ωστε να τραβηξει αρκετη γεμιση. Το σουρωνω απαλα σαν ακορντεον (δηλαδη το μαζευω με τα χερια μου σαν να το ζαρωνω) και με οση γεμιση εχει προλαβει να "τραβηξει", το τοποθετω οριζοντια στο λαδωμενο ταψι.
  5. Συνεχιζω την ιδια διαδικασια με ολα τα υπολοιπα φυλλα, τοποθετωντας τα ενα διπλα στο αλλο στο ταψι, μεχρι να γεμισει.
  6. Αν περισσεψει καθολου απο το μειγμα της γεμισης στο μπολ, το ριχνω ομοιομορφα πανω απο τα σουρωμενα φυλλα στο ταψι. Ετσι, η Πατσαβουροπιτα θα γινει ακομα πιο ζουμερη!
  7. Ψηνουμε την πιτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους Κελσιου για περιπου 50 με 55 λεπτα, η μεχρι να ροδισει καλα και να παρει ενα ομορφο χρυσαφενιο χρωμα.
  8. Αν δειτε οτι ο φουρνος σας ειναι πολυ δυνατος και ροδιζει γρηγορα απο πανω, μπορειτε να σκεπασετε το ταψι με ενα κομματι αλουμινοχαρτο για τα τελευταια λεπτα του ψησιματος, ωστε να ψηθει και εσωτερικα χωρις να καει η επιφανεια.

Notes

Για να γίνει η Πατσαβουρόπιτα σας πραγματικά ακαταμάχητη, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Το φύλλο: Μην αγχώνεστε αν σπάσει το φύλλο κρούστας καθώς το βουτάτε στο μείγμα. Εδώ η "ατέλεια" είναι μέρος της γοητείας της Πατσαβουρόπιτας!

Γέμιση: Εκτός από φέτα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο άλλο τυρί που λιώνει, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για πιο πλούσια γεύση.

Γάλα: Αντί για σκέτο γάλα, μπορείτε να βάλετε μισό γάλα και μισό γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Αρωματικά: Αν σας αρέσουν τα αρωματικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό στη γέμιση για έξτρα άρωμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή