Μία Πολίτικη Σαλάτα όπου κύρια συστατικά της, όπως το κόκκινο και το άσπρο λάχανο, το καρότο, το σέλενο και η πιπεριά Φλωρίνης, συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν ένα πιάτο γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, λεμόνι και μουστάρδα προσθέτει μια νότα πικάντικης οξύτητας, ισορροπώντας τις γλυκές και αλμυρές γεύσεις της σαλάτας.

Υλικά

1/2 κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
1/2 άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
2 σέλινο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
1 ρέβα καθαρισμένη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κόκκινο και το άσπρο λάχανο(Ψιλοκομενα τα λάχανα τα υπόλοιπα τριμμένα.), τα καρότα, το σέλινο, την πιπεριά Φλωρίνης και την ρέβα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, φτιάξτε το ντρέσινγκ αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά, ώστε όλα τα υλικά να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρετε αμέσως ή αφήστε τη σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Eleni Peleki