Ταμπουλέ
Συστατικά:
✔️ μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες πλιγούρι ή κουσκούς
✔️ φρέσκα αγγούρια
✔️ σκληρές ντομάτες
✔️ 1-2 ματσακι μαϊντανό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
✔️ 1 μάτσο κόλιαντρο και δυοσμο (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
✔️ κόκκινο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
✔️ χυμό λεμονιού
✔️ ελαιόλαδο
✔️ αλάτι, μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Για τη σαλάτα ταμπουλέ, βάζουμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Αφαιρώ πάντα τον υπερβολικό χυμό από τις ντομάτες όταν τις κόβω.
Πολλά εξαρτώνται επίσης από τη γεύση των ίδιων των ντοματών και των αγγουριών – επιλέξτε τα πιο νόστιμα.
Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά χόρτα. Ο μαϊντανός είναι ιδανικός εδώ. Και πρέπει να υπάρχει πολύ.
Στην κλασική συνταγή, χρησιμοποιείται επίσης φρέσκο δυόσμο, αλλά δεν το εβαλα.
Ανακατέψτε τα πάντα με πλιγούρι, ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για γεύση. Αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά και σερβίρετε.
⠀
Καλή όρεξη!