Υλικά
1 1/2 κιλό προβατίνα κατά προτίμηση μπούτι χωρίς κόκκαλο
4 μεγάλες πατάτες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
2–3 σκ. ολόκληρες σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
½ φλ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο σέικερ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι,τη ρίγανη,το θυμάρι,τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, το νερό και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Βάζουμε τις πατάτες αλατοπιπερωμένες στη γάστρα αφού πρώτα τις έχουμε κόψει κυδωνάτες.Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο,το μπούκοβο και περιχύνουμε το μείγμα του σέικερ.
Κάνουμε κυκλικές κινήσεις την γάστρα να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στον αέρα στους 200ºC και στη συνέχεια άλλη μισή ώρα στους 180C χωρίς καπάκι.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κρασί της αρεσκείας μας!
Απολαύστε!!!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη