Ρολό κιμά με γέμιση μοτσαρέλα και μπιζέλια και ψημένες πατάτες και καρότο

Υλικά

– 450 γρ κιμά
– 150 γρ μπαγιάτικο ψωμί
– 2 αυγα
– 4 κουταλιές φρυγανιά
– 80 γρ παρμεζάνα τριμμένη
– μια σκελίδα σκόρδο
– ένα κρεμμύδι
– 8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 70 ml λευκό κρασί
– 250 γρ μπιζέλια κατεψυγμένα
– 100 γρ μοτσαρελα
– Αλάτι για γεύση
– πιπέρι ανάλογα με τις ανάγκες

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε τον παγωμένο αρακά και αλατοπιπερώνουμε με
μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, μουλιάστε το μπαγιάτικο ψωμί σε ένα μπολ με νερό.
Μόλις ψηθούν τα μπιζέλια, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το με ένα πιρούνι, στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα αυγά,
το στυμμένο ψωμί, την μιση παρμεζανα, λίγο ακόμη πιπέρι και ανακατέψτε με τα χέρια. Τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές φρυγανιά και ανακατεύουμε όλα καλά.
Πάρτε ένα φύλλο ψησίματος και απλώστε τη ζύμη κιμά, πολτοποιήστε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί ορθογώνιο.

Μοιράστε ομοιόμορφα τις φέτες τις φέτες μοτσαρελας, αφήνοντας τις άκρες ελεύθερες, πασπαλίστε με παρμεζάνα και τελειώστε με
μια στρώση αρακά. Χρησιμοποιώντας το χαρτί, τυλίξτε τη ζύμη για να της δώσετε το σχήμα ενός ρολού κρέατος. Σφραγίστε καλά τις πλευρές και λιπάνετε όλη την επιφάνεια με μια κουταλιά λάδι και πασπαλίστε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
Βάζουμε το ρολό κρέατος στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα ταψί με 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μισό κρεμμύδι.
Τοποθετούμε από πάνω τη λαδόκολλα με μια κουταλιά λάδι και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Στη συνέχεια, προσθέστε το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για άλλα 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σερβίρετε σε φέτες με ψητές πατατες και καραμελωμένα καρότα.

Καλή Συνέχεια με υγεία

Προηγούμενο άρθροΦτερούγες κοτόπουλου με πατάτες και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΤούρτα “Βικτόρια” … πολύ ελαφριά και πεντανόστιμη