Αυτό το κέικ λεμονιού είναι τόσο λαχταριστό και αφράτο! Είναι το τέλειο κέικ λεμονιού γεμάτο ζωηρή γεύση που δεν είναι πολύ γλυκό….
Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι, 272 γρ
1 & 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ, 22 γρ
240 γρ βούτυρο
1 & 1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη, 181 γρ
4 Μεγάλα Αυγά
1/2 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας γάλα, 140 ml
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, όπου έβαλα δύο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποία κοσκινισα πρωτα για να γίνει εξαιρετικά ελαφρύ.
Στο ίδιο μπολ, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο. Ανακατεύω τα ξηρά υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Ρίχνω τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε ένα.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις χτυπηθούν καλά τα αυγά, προσθέτω το γάλα στο μείγμα και ανακατευω.
Χρησιμοποιώ το λεπτό του τρίφτη για να πάρω το ξύσμα των λεμονιών.
Στίβω τα 2 λεμόνια και προσθέτω το χυμό λεμονιού στο μείγμα.
Ανακατεύω ξανά με τη σπάτουλα.
Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού στο μείγμα και ανακατεύω με τη σπάτουλα.
Προσθέτω τα στεγνά υλικά στα υγρά και ανακατεύω απαλά με τη σπάτουλα.
Αλείφω με λιωμένο βούτυρο τη φόρμα του κέικ.
Ρίχνω όλο το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει πριν το κόψω.