Ανακαλύψτε μια υπέροχη συνταγή για ένα χορταστικό ραγού μοσχαριού γεμάτο με φρέσκα λαχανικά. Το μοσχάρι σιγομαγειρεύεται με αρωματικά μυρωδικά και ζουμερή σάλτσα ντομάτας και λαχανικών, δημιουργώντας ένα πιάτο ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα.

Υλικά:

1 – 1,5 κγρ Μοσχάρι (κομμένο σε κομμάτια)
4 πατάτες (κομμένες σε κομμάτια)
8 κολοκυθάκια (κομμένα σε κομμάτια)
4 καρότα (κομμένα σε κομμάτια)
6 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε κομμάτια)
2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
1/2 κιλό χυμό ντομάτας
1/2 κιλό ζωμό λαχανικών
Πιπέρι
Αλάτι
Δάφνη
Δεντρολίβανο
Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σωταρισα το μοσχαράκι μου ( που το είχα πλύνει και στραγγίσει από την προηγούμενη) και το έβαλα στην άκρη…..
Μετά σωταρισα τέσσερις πατάτες, οκτώ κολοκυθάκια, τέσσερα καρότα, έξι πιπεριές Φλωρίνης, δύο κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τρεις σκελίδες σκόρδο…..
Έριξα πάλι το κρέας στην γάστρα συμπλήρωσα χυμό ντομάτας, ζωμός λαχανικών, πιπέρι, αλάτι , δάφνη, δεντρολίβανο, λίγη ζάχαρη και άφησα το φαγητό σκεπασμένο να ψηθεί στην αρχή στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμήλωσα στους 180 βαθμούς…..
Όταν ψήθηκε μετά από δύο ώρες έβγαλα το καπάκι και άφησα να ψηθεί λίγο ακόμη να πάρει χρώμα….
Το συνοδεύσαμε με κόκκινο κρασάκι και φετουλα το ευχαριστήθηκαμε…..

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου