Μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο με σάλτσα πορτοκαλιού
Υλικά:
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι τριμμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι τριμμένο άνηθο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου, τη ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τα υλικά σε μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λευκό κρασί, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Περιχύνουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες.
Tips:
Για πιο ζουμερά μπιφτέκια, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 1/4 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος.
Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα πορτοκαλιού και άλλα μυρωδικά, όπως βασιλικό, ρίγανη ή θυμάρι.