ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2,5 λίτρα (10 φλιτζάνια) ζωμός κοτόπουλου
40 γραμμάρια βουτύρου
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
880 γρ. (4 φλιτζάνια) ρύζι για ριζότο
1 και 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
125ml (1/2 φλυτζάνι) ξηρό λευκό κρασί
6 (περίπου 500g) φιλέτα μηρών κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 1 εκ
200g μανιτάρια, κομμένα σε κομμάτια 1 εκ
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
120 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνια) τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι 

Εκτέλεση
Βήμα 1
Ρίξτε τον ζωμό κότας σε μια μεγάλη κατσαρόλαγια να βράσει . Χαμηλώστε τη φωτιά και κρατήστε το ζωμο να σιγοβράζει.


Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.

Προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να είναι διαφανή τα κρεμμύδια.

Προσθέστε το ρύζι και 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ή έως ότου οι κόκκοι αρχιζουν να γίνονται ελαφρώς διαφανής.


Βήμα 3
Προσθέστε το κρασί στο μείγμα με το ρύζι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.

Προσθέστε με μία κουτάλα (περίπου 125ml / 1/2 φλιτζάνι) από το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Συνεχίστε να προσθέτετε  απο το ζωμό, μια κουταλιά κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνοντας το υγρό να απορροφηθεί πριν προσθέσετε την επόμενη δόση με την κουτάλα, αυτό για 20-30 λεπτά ή έως ότου το ρύζι είναι τρυφερό και το ριζότο είναι κρεμώδες.


Βήμα 4
Θερμάνετε το εναπομένον λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να καφετίζι το κοτόπουλο.

Προσθέστε το μανιτάρι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά.

Βήμα 5
Προσθέστε το μίγμα κοτόπουλου στο ριζότο, 

και παρμεζάνας με το υπόλοιπο θυμάρι στο ριζότο και ανακατέψτε.

Βάλτε  αλάτι και πιπέρι για να σερβίρετε.

 

Προηγούμενο άρθροΛιγκουίνι με τόνο και ντομάτα
Επόμενο άρθροΠουτίγκα που δεν έχετε ξαναφάει