Ρολά μελιτζάνας με ζαμπόν και τυρί
Δείτε Επίσης: Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και μπεικον | Τα Αυθεντικά Ρολάκια μελιτζάνας σε ποιότητα εστιατορίου
Συστατικά
2 μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες
150 γραμμάρια τυρί κιτρινο σε φέτες (επιλογής σας)
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
350 γρ. Σπιτική σάλτσα ντομάτας (ή έτοιμη σάλτσα barilla)
1/2 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας ξηρό βασιλικό
αλάτι
3 – 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
3 – 4 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
Πυρέξ 25 cm x 19 cm x 5 cm
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος της μελιτζάνας. Αλατίζουμε μια μια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ να βγάλουν τα υγρά τους. Στο τέλος πλύντε τες καλά να φύγει το υπερβολικό αλάτι.
Λαδώστε το τηγάνι σας ελαφρώς, στεγνώστε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και τηγανίστε όλες τις μελιτζάνες και βάλτε σε ένα πιάτο.
Μέσα σε ένα μπολάκι παγωτού έχετε το τρήμα φρυγανιάς , προσθέτουμε ρίγανη, βασιλικό, τυρί παρμεζάνα και τ’αναμιγνύουμε.
Τοποθετούμε την πρώτη μελιτζάνα στο πάγκο μας, στρώνουμε μία φέτα ζαμπόν μία φέτα τυρί, πασπαλίζουμε με το μείγμα και διπλώνουμε σε ρολάκι.
Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να εξαντληθούν οι μελιτζάνες.
Σε 350 gr σάλτσα ρίχνουμε μέσα μισό κουταλάκι ρίγανη και μισό κουταλάκι βασιλικό και ανακατεύουμε.
Στο πυρέξ μας κάνουμε από κάτω μία στρώση με την σάλτσα ντομάτας και από πάνω στρώνουμε όλα τα ρολάκια.
Σκεπάζουμε με φέτες τυριού, και πασπαλίζουμε με το μείγμα από το τρήμα φρυγανιάς πάνω από το τυρί και από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και
Δείτε Επίσης: Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και μπεικον | Τα Αυθεντικά Ρολάκια μελιτζάνας σε ποιότητα εστιατορίου
καλή σας όρεξη