Ρολάκια μελιτζάνας με ανθότυρο σε σάλτσα ντομάτας

Αυτά είναι τα αυθεντικά ρολάκια μελιτζάνας και μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να προετοιμαστούν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι η ποιότητα του εστιατορίου. Η οικογένειά σας θα ζητήσει αυτήν τη συνταγή ξανά και ξανά.

Συστατικά

1 μεγάλη μελιτζάνα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Σάλτσα:
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
400 gr γρ σάλτσα ντομάτας
1 κουτι ντομάτες κονκασε
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι ντοματοπελτέ
2 κουταλιές φρέσκο ​​μαϊντανό λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο
Γέμιση:
400γρ τυρί ανθότυρο
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι κιμά φρέσκο ​​μαϊντανό
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Επικάλυψη:
3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Κατευθύνσεις

Ξεφλουδίστε και κόψτε τη μελιτζάνα κατά μήκος σε 15 λεπτές. Τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα πιάτο πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατευουμε. Αφήστε για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, για την σάλτσα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι σε λάδι. Προσθέστε σκόρδο μαγειρέψτε 1 λεπτό επιπλέον. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας. Βράζουμε. Μειώστε τη φωτιά να σιγοβράστε, ακάλυπτα, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, 20-25 λεπτά.
Ξεπλύνετε και στραγγίστε τη μελιτζάνα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υλικά γέμισης και αφήστε στην άκρη.
Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα ρηχό μπολ. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, ανακατέψτε φρυγανιά, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βυθίστε τη μελιτζάνα στα αυγά και στη συνέχεια μείγμα φρυγανιάς.
Σε ένα τηγάνι, θερμάνετε αρκετό λαδι. Τηγανίζουμε τη μελιτζάνα σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °. Απλώστε 1 φλιτζανι σάλτσας σε ένα ταψάκι 20χ30.
Απλώστε 2 κουταλιές της σούπας γεμιση σε κάθε φέτα μελιτζάνας. Τυλίξτε προσεκτικά και τοποθετήστε με τη ραφή προς τα κάτω στο ταψί. Ρίξτε με ένα κουτάλι σάλτσα που απέμενε πάνω στα ρολάκια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη
παρμεζάνα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να ψηθούν 30-35 λεπτά.

Απιθανο Πιάτο

ΠΗΓΗ: tasteofhome.com

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια σκόρδου με τυριά
Επόμενο άρθροΚέικ Αμυγδάλου με σιρόπι λεμονιού