Κανείς δεν θα μπορέσει να μαντέψει πώς φτιάξατε αυτά τα Ρολά Κοτόπουλο Φούρνου Γεμιστά με Τυρί! Αυτό είναι ένα πολύ απλό και νόστιμο πιάτο για δείπνο! Το στήθος κοτόπουλου που παρασκευάζεται σύμφωνα με αυτή τη συνταγή βγαίνει πολύ ζουμερό και γευστικό, καθώς το τυρί και η σπιτική σάλτσα κλειδώνουν όλους τους χυμούς μέσα!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Ρολά Κοτόπουλο Φούρνου Γεμιστά με Τυρί

Ρολά στήθους κοτόπουλου γεμισμένα με τυρί και μαϊντανό, ψημένα σε ταψί με πατάτες σε φέτες και περιχυμένα με λευκοκίτρινη σάλτσα

Φτιάξτε ζουμερά ρολά στήθους κοτόπουλου γεμιστά με τυρί και μαϊντανό, ψημένα σε ταψί με πατάτες και μία γρήγορη σπιτική σάλτσα μουστάρδας. Κανείς δεν θα μπορέσει να μαντέψει πόσο εύκολα φτιάχτηκαν!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

Για τη Βάση με Πατάτες

  • 5-6 - Πατάτες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες)
  • Αλάτι
  • Κόκκινη παπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
  • Ρίγανη
  • Αποξηραμένο σκόρδο
  • Λίγο - Φυτικό λάδι (ή ελαιόλαδο)

Για το Κοτόπουλο

  • 3 - Στήθη κοτόπουλου (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • Αλάτι
  • Κόκκινη παπρικα
  • Ρίγανη

Για τη Γέμιση

  • 150 γρ. - Τυρί (τριμμένο, π.χ. γκούντα, ένταμ ή έμενταλ)
  • Μαϊντανός (ψιλοκομμένος, 1/2 ματσάκι)

Για τη Σάλτσα Επάλειψης

  • 50 ml - Φυτικό λάδι (ή ελαιόλαδο)
  • 1 - Αυγό
  • 1 κ.σ. - Μουστάρδα
  • 1 κ.σ. - Χυμός λεμονιού
  • 1 σκ. - Σκόρδο (λιωμένη)

Instructions

Προετοιμασία Πατατών:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, παπρικα, αποξηραμένο σκόρδο, ρίγανη και φυτικό λάδι . Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν οι πατάτες με τα μπαχαρικά.

Προετοιμασία Κοτόπουλου:

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες (περίπου 6 φέτες). Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις χτυπάμε ελαφρά με έναν μπάτη για να πλατύνουν . Αλατοπιπερώνουμε κάθε φέτα και πασπαλίζουμε με παπρικα και ρίγανη

Προετοιμασία Σάλτσας:

Σε ένα δοχείο, βάζουμε το φυτικό λάδι (50 ml), 1 αυγό, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο . Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μία πηχτή σπιτική σάλτσα (σαν μαγιονέζα)

Προετοιμασία Γέμισης:

Ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Γέμισμα και Ρολάρισμα:

Απλώνουμε μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα στην επιφάνεια κάθε φέτας κοτόπουλου . Βάζουμε μία ποσότητα από τη γέμιση τυριού και μαϊντανού . Τυλίγου σφιχτά σε ρολό.

Ψήσιμο:

Τοποθετούμε τα ρολά πάνω από τις πατάτες στο ταψί. Αλείφουμε τα ρολά ομοιόμορφα με την υπόλοιπη σάλτσα . Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180°C.

Τελείωμα:

10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, βγάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε τα ρολά με το υπόλοιπο τυρί και μαϊντανό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για τα τελευταία 10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή



Tips για τα Ρολά Κοτόπουλο Φούρνου

Κοπή Ρολών: Τα ρολά πρέπει να τυλιχτούν σφιχτά ώστε να μην ανοίξει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν δεν είστε σίγουροι, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ασφαλίσετε το κλείσιμο.

Σάλτσα: Η σάλτσα αυτή είναι ουσιαστικά μια σπιτική μαγιονέζα με σκόρδο και μουστάρδα. Χτυπήστε την με ραβδομπλέντερ για να εξασφαλίσετε ότι το αυγό θα δημιουργήσει μία σταθερή κρέμα που θα κρατήσει το κοτόπουλο ζουμερό.

Πατάτες: Κόψτε τις πατάτες σε αρκετά λεπτές φέτες ώστε να ψηθούν ταυτόχρονα με το κοτόπουλο μέσα στα 50 λεπτά.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: