Υλικά (για 6-8 άτομα)

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης, αντί για ψωμί
7 αβγά, τα 6 βρασμένα σφιχτά και το ένα ωμό για τον κιμά
Μερικές ντομάτες ώριμες για τη σάλτσα ή μια κονσέρβα κονκασέ
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα πικάντικη ή καπνιστή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1 κ.γ. ριγανη
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
Ελαιόλαδο
300 γρ κιτρινο τυρι τριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζω και ψιλοκόβω τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, και τα σκόρδα. Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω κυδωνάτες, τις βάζω σε λεκάνη με νερό και τις αφήνω στην άκρη.
Βάζω τον κιμά σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνω τις νιφάδες βρώμης, δυο γεμάτες κουταλιές ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα, το ωμό αβγό, και ελάχιστο ελαιόλαδο. Αρχίζω να ζυμώνω καλά τον κιμά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Χωρίζω τον κιμά μου σε δυο ίσα μέρη, πλάθω δυο φραντζόλες τις οποίες με τα δάχτυλα τις βαθουλώνω στο κέντρο και βάζω από τρία βρασμένα καθαρισμένα αβγά σε κάθε μια. Φορμάρω τον κιμά γύρω από τα αβγά σε δυο όμορφα ρολά.

Βάζω τα δυο ρολά σε ταψί, τακτοποιώ τις κυδωνάτες πατάτες γύρω από τα ρολά και ζεστό νερό, ραντίζω με ελαιόλαδο και ψήνω το φαγητό στους 220 βαθμούς περίπου μία και μισή ώρα, ώσπου να ψηθούν ρολά και πατάτες.
5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε το φαγητό από το φουρνο πασπαλίζουμε με τυρί και το ξαναβάζουμε για να λιωσει και το τυρι

Καλή σας επιτυχία