Το Σαλάμι με τυρί και αυγά είναι ένα πιάτο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες με την ελάχιστη προσπάθεια. Η απλότητά του είναι το μυστικό της επιτυχίας του, καθώς συνδυάζει υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στο ψυγείο μας. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά όταν θέλω κάτι νόστιμο χωρίς να αφιερώσω χρόνο στην κουζίνα.
Υλικά
Σαλάμι 400-450 γρ.
4-5 αυγά
100-150 γρ κίτρινο τυρί
3-4 κ.σ. λάδι
Μαύρο πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Εκτέλεση
Το σαλάμι κόβεται σε πάχος περίπου ένα εκατοστό.
Τακτοποιώ το σαλάμι στο ταψί που θα ψηθεί αφου πρωτα το λαδώσω.
Τα αυγά χτυπιούνται και χύνονται πάνω απο το σαλαμι.
Ρίχνω πιπέρι και ρίγανη
Από πάνω βάζω το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 200° για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο!
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Σαλάμι με τυρί και αυγά σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κίτρινο τυρί σας αρέσει, όπως κασέρι, γραβιέρα ή gouda.
- Σαλάμι: Αντί για σαλάμι αέρος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν, γαλοπούλα ή ακόμα και κομμάτια λουκάνικου.
- Μπαχαρικά: Αντί για ρίγανη, μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα ή μπούκοβο για μια πιο πικάντικη γεύση.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε το πιάτο ζεστό, συνοδεύοντάς το με φρέσκο ψωμί ή μια πράσινη σαλάτα.
- Ψήσιμο: Για να μην στεγνώσει το πιάτο, μπορείτε να το ψήσετε στους 180°C για λίγο παραπάνω χρόνο.
Καλό βράδυ!















