Υλικά:
1 μέτριο λάχανο (χρησιμοποιούμε το μισό)
4 καρότα (τριμμένα στον τρίφτη)
3 κόκκινες πιπεριές (ψιλοκομμένες)
3 πράσινες πιπεριές (ψιλοκομμένες)
Λίγο τρυφερό σέλινο (ψιλοκομμένο)
Αλάτι (όσο χρειάζεται)
Ξύδι (1/4 κούπας ή κατά γεύση)
Ελαιόλαδο (1 κούπα ή κατά γεύση)
Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωριδούλες ή ψιλοκομματάκια, ανάλογα με την προτίμησή σας.
Ρίχνουμε αλάτι πάνω στο λάχανο και το τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τις ψιλοκομμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές, καθώς και το ψιλοκομμένο σέλινο. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, προσαρμόζοντας τις ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εγώ χρησιμοποιώ περίπου 1 κούπα ελαιόλαδο και 1/4 κούπα ξύδι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε αμέσως ή τη βάζουμε στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί για μέρες, γινομένου ακόμα πιο νόστιμη καθώς οι γεύσεις ενισχύονται.
Συμβουλή:
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά όπως μαϊντανό, κόλιανδρο ή ακόμα και λίγη σκόρδο για μια πιο έντονη γεύση. Η σαλάτα αυτή είναι τέλεια για συνοδευτικό, αλλά και για γεμίσματα σε σάντουιτς ή ως πρόχειρο σνακ!
Καλή όρεξη! 😊
Η Συνταγή ειναι της κας Αθανασια Πασιουδη