Αυτή η Σαλάτα με ρύζι και κοτόπουλο φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα με λίγα απλά υλικά αλλά είναι απίστευτα νόστιμη!
Απολαύστε το για μεσημεριανό γεύμα, δείπνο, πάρτε το σε ένα πικνίκ ή δίπλα στην παραλία
Παρακαλώ δοκιμάστε!

Υλικά 🛒

2 Ολόκληρα Στήθη Κοτόπουλου
500g Ρύζι
1 Μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
200g φασολάκια πλατια βρασμενα, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1 κονσέρβα 400g Κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κονσέρβα 150g Γλυκό καλαμπόκι, στραγγισμένο

Ντρέσινγκ εστραγκόν βινεγκρέτ:

1/3 φλιτζάνι ξίδι εστραγκόν
2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
Αλάτι πιπέρι
Σε μια κανάτα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με το ηλιέλαιο ενώ ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να γίνει γαλάκτωμα, (το λάδι αναμειγνύεται καλά με το ξύδι και πήζει για να σχηματιστεί ένα dressing).

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τα στήθη σε μια κατσαρόλα καλυμμένη με νερό. Σκεπάζουμε, αφήνουμε να βράσει και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα στήθη.
Κλείστε τη φωτιά, κρατήστε το καπάκι ανοιχτό και αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει εντελώς στο νερό μέχρι να το περνετε με το χέρι.

(Το μαγείρεμα του κοτόπουλου με αυτόν τον τρόπο το κάνει υγρό και τρυφερό). Όταν είναι έτοιμο, κόψτε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Μεταφέρετε το μισό βρασμένο ρύζι σε ένα μεγάλο πιάτο.

Με αυτή τη σειρά ρίξτε το μισό από το κομμένο κρεμμύδι, τα φασολάκια, τα κόκκινα φασόλια, το γλυκό καλαμπόκι και το κοτόπουλο.
Ρίξτε πάνω από το μισό ντρέσινγκ και επαναλάβετε ξανά με το υπόλοιπο ρύζι, τα κρεμμύδια, το mangeout, τα κόκκινα φασόλια, το γλυκό καλαμπόκι, το κοτόπουλο και το dressing.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρουμε για να απορροφήσουν το ρύζι και τα λαχανικά.
Απολαμβάνω! 😊

Η Συνταγή είναι το  Lolly’s Kitchen