Ωωωω, τι σου θυμίζω τώρα! Σαρδελίτσα ψητή στα κάρβουνα, με μπόλικο λαδολέμονο… σκέτος παράδεισος! Είναι από αυτά τα φαγητά που μυρίζει καλοκαίρι και θάλασσα.

Υλικά

2 1/2 κιλά σαρδέλα φρέσκια και μεγάλη
Αλάτι
Ρίγανη
2 μεγάλα ζουμερα λεμόνια
1/2 ποτήρι λάδι
Κλαράκια ξερής ρίγανης

Εκτελεση

Πλένω καλά τις σαρδέλες μου και αφαιρώ τα λέπια.
Κόβω τα κεφαλια και καθαρίζω από τα εντερακια.
Ανοίγω κατά μήκος προσεκτικά τη σαρδέλα μου και αφαιρώ το κόκαλο στη μέση.
Ξεπλένω και αφήνω να στραγγίξουν.
Παίρνω κάθε φορά από ένα φιλετακι και κλείνω από πάνω με ένα άλλο(τις παντρεύω)
Αλατίζω και πασπαλίζω με ρίγανη και από τις δύο μεριές .

Ετοιμάζω το λαδολεμονο .
Ανακατεύω πολύ καλά το λεμόνι με το λάδι να γίνουν σαν κρέμα.
Παίρνω 3 κλαράκια ξερής ρίγανης και τα βουτάω στο λαδολεμονο μου.
Ψήνω τις σαρδέλες σε δυνατή φωτιά από ξυλοκάρβουνα ραντίζοντας τες με τα κλαράκια από το λαδολεμονο για να πάρουν νοστιμιά και να μείνουν ζουμερές.

Δεν θέλουν πολύ ώρα ψήσιμο…..ίσα να πάρει χρώμα το δέρμα τους και από τις δύο μεριές.
Περίπου 3-4 λεπτά κάθε μεριά.
Ανάλογα τη φωτιά σας.
Βγάζοντας τις σαρδέλες από τη φωτιά περιχύνω με το υπόλοιπο λαδολεμονο που μου έχει μεινει

Καλή μας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou