Υλικά:

1 αρνίσια συκωταριά (περίπου 1/2 κιλό)
1 ποτήρι ξύδι
2 ποτήρια ζωμός (από τη ζέσταση της συκωταριάς)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρισμένο σε δύο μέρη)
Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα για καρύκευση
3 κουταλιές της σούπας ρύζι Carolina
2-3 αρνίσιες μπόλιες (λεπτές)
1 ποτήρι νερό
2-3 πατάτες, κομμένες σε φέτες
1 αυγό (κρόκος και ασπράδι χωριστά)
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση:

Ζεματάμε την συκωταριά 5 λεπτά (ξαφρίζοντας),σε νερό που βράζει κι έχουμε προσθέσει ξύδι.
Αφαιρούμε τη συκωταριά,σουρώνουμε και κρατάμε 2 νεροπότηρα ζωμό.
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρω σε άφθονο ελαιόλαδο το κρεμμύδι,φρ.κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τη συκωταριά ψιλοκομμένη,αλάτι,πιπέρι και πάπρικα.
Ανακατεύουμε καλά , προσθέτουμε τα 2 ποτήρια ζωμό κι αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις .

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι καρολίνα ανά 1/2 kg.συκωταριάς και το υπόλοιπο ματσάκι άνηθο.
Αφήνουμε να κρυώσει.Θα χρειαστούμε 2-3 μπόλιες αρνίσιες(λεπτές)…τις οποίες έχουμε βάλει 2-3 ώρες σε παγωμένο νερό με ξύδι.
Τις στραγγίζουμε και φτιάχνουμε τους σαρμάδες(εγώ χρησιμοποιώ ένα μπολ για να δώσω το σχήμα).

Σε ταψί με πατάτες που έχω προτηγανίσει και αλατοπιπερώσει πρόσθεσα τους σαρμάδες .
Τους άλειψα με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο κέτσαπ και πρόσθεσα 1 ποτήρι νερό.
Έψησα στους 160β.για 35-40 λεπτά να πάρουν χρώμα. Λίγα λεπτά πριν το βγάλω πρόσθεσα και το ασπράδι του αυγου χτυπημένο με λίγο νεράκι και το έριξα.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου