Τα Σπιτικά Αμυγδαλωτά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, γιατί είναι απίστευτα κομψά και γεμάτα γεύση, ενώ παράλληλα είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Με λίγα υλικά και καθαρές γεύσεις, φτιάχνω αμυγδαλωτά που εντυπωσιάζουν.

Συστατικά

* 350γρ αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα)
* 250g ζάχαρη άχνη
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα αμυγδάλου
* 4 ασπράδια αυγών, ελαφρά χτυπημένα
* 20 τεμάχια αμύγδαλων με ασημένια ή ολόκληρα λευκασμένα (για διακόσμηση)

Μέθοδος

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C ή 160 ° C με αέρα. Στρώστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
2. Συνδυάστε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια σταθερή πάστα. Βάλτε το μείγμα σε μία τσαντα ζαχαροπλαστικής με το καταλληλο στόμιο  και σχηματίστε στρογγυλούς κύκλους και στη συνέχεια πατήστε για να σχηματίσετε ελαφρώς ισοπεδωμένα μπισκότα.

Πιέστε τα αλεσμένα ή ολόκληρα λευκασμένα αμύγδαλα στο κέντρο.
3. Τοποθετήστε στα προετοιμασμένα ταψιά. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε να κρυώσουν !

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα αμυγδαλωτά σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Ασπράδια: Μην χτυπήσετε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Απλά πρέπει να είναι ελαφρώς χτυπημένα, τόσο ώστε να σπάσουν και να αναμειχθούν εύκολα.
  • Υφή: Η πάστα που θα φτιάξετε πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή. Αν είναι πολύ υγρή, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμα ζάχαρη άχνη.
  • Ψήσιμο: Μην τα παραψήσετε! Μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα, είναι έτοιμα. Θα σκληρύνουν περισσότερο μόλις κρυώσουν.
  • Άρωμα: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ανθόνερο ή ροδόνερο για ακόμα πιο παραδοσιακή γεύση.

Καλή Επιτυχία