Σιροπιαστή πίτα με κρέμα βανίλιας
Υλικά
1 πακέτο λεπτα φύλλα κρούστας
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
2 κρόκοι αυγών
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
τρίμματα καρύδας για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 κουπα ζάχαρη
βανίλια
Εκτέλεση
Πρώτα έφτιαξα το σιρόπι και το άφησα να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την κρέμα.
Βράζετε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Όταν αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μπολ με τους κρόκους,
ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου αρχίσει να δένει η κρέμα.
Ξαναρίχνετε στο κατσαρολάκι την κρέμα και τη βάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση.
Απλωσα 2 κρούστες μαζί και στην κοντή πλευρά απλωσα 4 κ.σ. κρέμα, διπλωμένη στα πλαϊνά για να μην τρέξει η κρέμα και τυλίγεται σε ρολό. Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα, αλείφουμε με μπόλικο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αμέσως μετά την αφαίρεσή από το φούρνο έριξα το σιρόπι και πασπάλισα με τρίμματα καρύδας.
Καλή Απόλαυση