Σιροπιαστό Κέικ Κατσαρόλας

Advertisement

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Συνταγή για Ταψάκι 30εκ

Υλικά

Για το Κέικ
115 γρ Νερό
50 γρ κακάο
7 Αυγά χωρισμένα (Κρόκοι-ασπράδι)
450 γρ Ζάχαρη άχνη
3 Βανίλιες
250 γρ Βιτάμ
50 γρ κονιάκ
20 γρ Μπεικιν παουντερ
250 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Σιρόπι
650 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
750 ml νερό
Χυμό απο μισό λεμόνι

Advertisement

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κεικ κατσαρόλας που είναι φουλ στην σοκολάτα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το ασπράδι αυγού και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καούν οι κρόκοι των αυγών ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει να βγάζει ατμούς όχι να βράσει απλά να είναι αρκετά ζεστό το μείγμα.
Όταν είναι έτοιμο το σοκολατένιο μείγμα μας ρίχνουμε περίπου 500 γραμμάρια σε μία κανάτα για το τέλος.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα ασπράδια του αυγού το αλεύρι και το baking powder και το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Εν τω μεταξύ βουτυρώνουμε Και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά

Οταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μετά κόβουμε σε κομμάτια και ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά μετράμε από το σημείο βρασμό με το καυτό σιρόπι σιροπιάζουμε το κέικ σκεπάζουμε με μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε το ταψί ώστε να σιροπιαστή τέλεια για 30 λεπτά μετά αφού έχει σιροπιαστή ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας που κρατήσαμε στην αρχή πάνω στο κέικ διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας και απολαμβάνουμε ίσως το ωραιότερο ζουμερό σοκολατένιο κέικ που έχετε δοκιμάσει

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement