Συστατικά
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό (ή χρησιμοποιήστε το ασπράδι από ένα πολύ μεγάλο αυγό), χτυπημένο
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού (εδώ χρησιμοποιήθηκε panko)
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια του γλυκο μείγμα βοτάνων της επιλογής σας
4-6 φιλέτα κοτόπουλου (ανάλογα το μέγεθος)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
μαγειρικό λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό μπολ, το αυγό σε ένα δεύτερο ρηχό μπολ και την τριμμένη ψίχα, περιχυμένη με παρμεζάνα και μυρωδικά, σε ένα τρίτο μπολ.
Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα φύλλο μεμβράνης, πασπαλίζετε ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε με ένα άλλο φύλλο μεμβράνης και χτυπάτε με ένα σφυρί κουζίνας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο πάχος.
Περναμε κάθε φιλέτο σε αλεύρι, βουτάμε στο αυγό και καλύπτουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι ώστε να φτάσει σε βάθος τουλάχιστον 3 εκ.
Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (για να μην καεί η τριμμένη φρυγανιά με τυρί), τηγανίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, δύο με τρία λεπτά ανά πλευρά.
Σερβίρετε το το σνίτσελ κοτόπουλου όσο είναι ζεστό με σάλτσα ντοματας