Το σνίτσελ του Τσιγγάνου είναι ένα φαγητό με πικάντικη γεύση, που παίρνει το όνομά του από τον συνδυασμό καυτερής πιπεριάς και λαχανικών. Το χοιρινό σνίτσελ γίνεται τραγανό εξωτερικά, ενώ η πλούσια σάλτσα το κάνει ζουμερό και πεντανόστιμο. Εγώ το σερβίρω πάντα με πατάτες τηγανητές.


Υλικά

Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 2 χοιρινά σνίτσελ, καλά χτυπημένα
  • 4 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο όπως οι πατάτες οι τηγανιτές
  • 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 4 κλαδάκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • Αλεύρι, αυγό, φρυγανιά για το πανάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα αλατοπιπερωνουμε,τα αλευρωνουμε ,τα βουταμε σε αυγο και μετα σε φρυγανια.Τα σοταρουμε σε αγνο βουτηρο,το ψηνουμε κανονικα και απο τις 2 πλευρες να κανει χρυσαφενια κρουστα .Βγαζουμε το κρεας και ριχνουμε στο τηγανι ψιλοκομμενα τα λαχανικα,καροτα,κρεμμυδι,μαιντανο, και πιπεριες να σωταριστουν. Προσθετουμε αλλη μια κουταλια βουτηρο.Μολις αρχισει να βραζει, ριχνουμε ενα φλυτζανι λευκο κρασι,σκεπαζουμε και σιγοβραζουμε για 10 λεπτα. Αν η σαλτσα μας δεν εχει υγρα,προσθετουμε λιγο ζεστο νερο .Βαζουμε το κρεας σε πιατελα και περυχινουμε με τη σαλτσα των λαχανικων..

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά (για το κόψιμο των υλικών και το πανάρισμα).
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 25-30 λεπτά (συνολικά).
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45-50 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Σνίτσελ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το σνίτσελ του Τσιγγάνου σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Σνίτσελ: Χτυπήστε καλά τα σνίτσελ για να γίνουν λεπτά και να ψηθούν πιο γρήγορα.
  • Πικάντικη γεύση: Η συνταγή είναι πικάντικη λόγω της καυτερής πιπεριάς. Αν δεν θέλετε να είναι τόσο καυτερή, μπορείτε να αφαιρέσετε τα σποράκια της.
  • Σάλτσα: Η σάλτσα λαχανικών με βούτυρο είναι το μυστικό που κάνει αυτό το πιάτο τόσο ζουμερό και ξεχωριστό.
  • Συνοδευτικά: Το πιάτο γαρνίρεται τέλεια με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή ριζότο λαχανικών. Εγώ το σερβίρω πάντα με πατάτες!

Πηγη: mariakontzant.blogspot.com