Kεφτεδάκια με σάλτσα και ρυζάκι φούρνου.

Έτοιμο το φαγητάκι ζεστό ζεστό καλό μεσημέρι σε όλους από τα όμορφα Γρεβενά Kεφτεδάκια με σάλτσα και ρυζάκι φούρνου.

Υλικά

για το ρύζι
1 κούπα κίτρινο ρύζι και 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι

για τα κεφτεδάκια
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο
αλάτι πιπέρι
λίγο ξύδι
2παξιμάδια
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο κύμινο
200 γραμμάρια pummaro
αλάτι πιπέρι
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο Δάφνης
2 μπαχάρια

Εκτέλεση

Για το ρύζι

Σε ένα ταψί βάζω τρία ποτήρια νερό ελαιόλαδο 1 κύβο κότας αλάτι πιπέρι και το χυμό από λεμόνι το βάζω στο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί και στη συνέχεια αφού έχω ξεπλύνει πολύ καλά το ρύζι μου ρίχνω και το ρύζι ανακατεύοντας μια-δυο φορές

Για κεφτεδάκια

Σε ένα μπολ ριχνω το κιμά, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό και δυόσμο αλάτι πιπέρι λίγο ξύδι τα παξιμάδια, αυγό, σκόρδο λίγο κύμινο
τα ζυμώνω πολύ καλά και το αφήνω στη συντήρηση στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα
Μετά κάνω μικρές μπαλίτσες και τηγανίζω σε μέτρια φωτιά όταν είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια προσθέτω 200 γραμμάρια pummaro αλάτι πιπέρι πράσινη πιπεριά,κρεμμύδι σκόρδο δάφνη 2 μπαχάρια τα αφήνω να παρει μια βράσει και βάζω ένα ποτήρι νερό και αφήνω να δέσει η σάλτσα
Σερβίρω το ρυζι με τα κεφτεδάκια την σάλτσα απο πάνω

ΠΗΓΗΜένια Στεφοπούλου
Προηγούμενο άρθροΚέικ Ταψιού Γεμιστό και Φραουλένιο!!
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες στο τηγάνι με ντομάτα και κρεμμύδι