Σοκολατοπιτα μόνο με 4 Υλικα!

Υλικα

360 γρ μπισκότα oreo με κρεμα
300 γρ γάλα φρεσκο,
20 γρ μπέικεν πάουντερ
Για το Γλάσσο
200 γρ κουβερτούρα+100 γρ.φρεσκο γάλα ζεστό.

Εκτελεση:

Παίρνουμε μια φόρμα 20 – 22 εκατοστά!!
Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή παίρνοντας 2,5 πακέτα μπισκότα oreo.Διαχωρίζουμε την λευκή κρέμα σε ένα μπολ, και το μπισκότο το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ. Συνεχίζουμε θρυμματίζοντας σε έναν πολυκόφτη το μπισκότο.
Αφού το θρυμματίσουμε πολύ καλά για να μην έχει κομμάτια το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το 250γρ γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε και την λευκή κρέμα που είχαμε διαχωρίσει από τα μπισκότα. Επειδή το μείγμα είναι λίγο πιο σφιχτό από ότι το θέλουμε συμπληρώνουμε ακόμη 50 γρ γάλα. (Συνολικά το γάλα να είναι να είναι 300 γρ). Έπειτα ρίχνουμε και το μπέικιν συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σε μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκ.αφού την έχουμε αλείψει καλά με ηλιέλαιο το στρώνουμε με μία λαδόκολα για να μην μας κολλήσει το κέικ. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25 λεπτά στους 160 c. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα βγάζουμε την λαδόκολα από το κέικ.
Μπορούμε να το φάμε και έτσι ή προαιρετικά να φτιάξουμε ένα γλάσσο σοκολάτας και να το πασπαλίσουμε με οτι εσεις επιθυμείτε να ρίξετε απο πανω (εγώ έβαλα από πάνω και σταγόνες λευκής σοκολάτας και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος!!!)
Βέβαια είτε το στολίσουμε με γλάσο ή όχι είναι πεντανόστιμο

ΠΗΓΗ: Xristina GewrgiopoulouΧρυσό Σκουφάκι μέλη

Προηγούμενο άρθροΕύκολη πάστα Φλώρα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με 3 τυριά…γρήγορο και νόστιμο πιάτο