Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτί (400 γρ.) σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

Οδηγίες:

Αλατίστε τις φέτες μελιτζάνας και αφήστε τις να “ιδρώσουν” για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά.
Βουτήξτε τις φέτες μελιτζάνας στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις φέτες μελιτζάνας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Απορροφήστε το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.

για την σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τον βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί, απλώστε λίγη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετήστε ένα στρώμα μελιτζάνας, μετά σάλτσα,
μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Επαναλάβετε τα στρώματα, τελειώνοντας με σάλτσα και τυριά.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν.

Αφήστε το πιάτο να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.