Διαφήμιση

Συστατικά
5 φέτες μπέικον σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
3 κλαράκια σέλινου ψιλοκομμένα
2 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ½ κουταλιού της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι 
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
8-10 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο.
2 φύλλα δάφνης
4 φλιτζάνια κομμάτια ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα 
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον έως ότου γίνει τραγανό, 8 έως 10 λεπτά.
Κρατήστε 1 κουταλάκι του γλυκού λίπος.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε βούτυρο, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο και σκόρδο και θυμάρι και μια πλούσια πρέζα αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά, περίπου 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι πάνω από τα λαχανικά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα και να γίνουν ελαφρώς καφέ, περίπου 2 λεπτά.

Διαφήμιση

Προσθέστε το άγριο ρύζι στην κατσαρόλα και ρίξτε σταδιακά το ζωμό.
Βράζουμε και στη συνέχεια σιγοβράζουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά, περίπου 30 λεπτά.
Προσθέστε το κοτόπουλο και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το άγριο ρύζι είναι τρυφερό, 10 έως 15 λεπτά περισσότερο.
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώστε. Βάλτε τη σούπα στα πιάτα και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση