Σπανακοτυροπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας λάδι
450 gr Παγωμένο σπανάκι ψιλοκομμένο▪
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ️
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
παρμεζάνα
Εκτέλεση
1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C και αλείψτε ένα ταψί 22×30 με λάδι ή αντικολλητικό σπρέι
2 Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι (με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση) μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα
3 Μαγειρέψτε το σπανάκι στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά (ή μέχρι να ξεπαγώσει) Στραγγίστε το καλά και ανακατέψτε το σε ένα μεγάλο μπολ με το μείγμα του κρεμμυδιού, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα και την φέτα.
4 Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζετε με παρμεζάνα από πάνω
5 Ψήνουμε 30-35 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο.
6️ Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά κόβουμε σε τρίγωνα (ή τετράγωνα). αφαιρέστε από το ταψί με μια σπάτουλα και τοποθετήστε σε ένα ταψί. ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά και απολαμβάνουμε!
⏲ 15 λεπτά χρόνος προετοιμασίας + 45 λεπτά χρόνος μαγειρέματος
Καλή Επιτυχία